Брутният вътрешен продукт в област Варна е по-висок от средния за

...
Брутният вътрешен продукт в област Варна е по-висок от средния за
Коментари Харесай

Зам.-министърът на икономиката: БВП в област Варна е по-висок от средния за страната

Брутният вътрешен продукт в област Варна е по-висок от междинния за страната -12 517 лева на човек., стана ясно през днешния ден от заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев. Брутните заплати надвишават 10 000 лв. годишно, което подрежда района на 5-то място. Висшистите в областа са 30%. 

" Варна е една от областите с най-висока икономическа интензивност. Безработицата е под междинната за страната, вложенията във Варна са на относително високо равнище. Варна има всички предпоставки да се развива като една от най-предпочитаните капиталови дестинации в България ", заяви още той.

В момента се работи по основаването на Индустриално-технологичен парк Варна. Това е взаимно дружество между общината и национална компания от индустриални зони. За задачата общината е предоставила парцел в Южна промишлена зона с повърхност 42 дка. Националната компания ще построи нужната инфраструктура, с цел да може зоната да стане привлекателна за вложители. До пролетта 2018 година би трябвало да е подготвен подробния организационен проект за зоната и проекта за регулация, с цел да може по-късно да се пристъпи към построяването на инфраструктурата от страна на държавната компания. 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР